RETROSPECTIVA AN SCOLAR 2020-2021 in cadrul proiectului POCU /711/6/14/134786 PRACTICA IN TERITORIUL ITI DELTA DUNARII

Anul scolar 2020-2021 a luat sfarsit!

Pandemia a provocat cea mai distructivă perturbare a educației din istorie. Structura anului scolar 2020-2021, a fost pe un nou model de educatie, fiind in totalitate diferit fata de Scoala Romaneasca cu care am fost obisnuiti. Toti elevii au fost afectati direct sau indirect mai ales elevii nostri din grupul tinta din cadrul proiectului POCU/711/6/14/134786 Practica in teritoriul ITI Delta Dunarii care au desfasurat si stagii de practica.

Multumim conducerii si elevilor a Liceului Tehnologic Macin pentru buna colaborare care au avut-o cu expertii nostri. Ca o retrospectiva de-a lungul anului scolar au fost recrutați 64 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Măcin, urmand ca la inceputul anului scolar 2021-2022 sa participle la stagiile de practică, serviciile de consiliere si orientare profesionala si participarea la concursul pe meserii.

De asemena avem un protocol de colaborare si cu Liceul Dimitrie Cantemir din Babadag, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa recrutam elevi pentru grupul tinta din cadrul proiectului nostru.

In decursul anului s-au desfasurat diverse sesiuni de informare, in care le-a fost aduse la cunostinta elevilor toate detaliile legate de proiect, sesiuni deschise de dialog, intrebari si raspunsuri.

Aceste sesiuni de informare nu au fost numai cu elevii ci si cu cadrele didactice, conducerea celor doua Licee cu care Asociatia Grup de Actiune Locala are protocol de colaborare semnat.

S-au facut diseminat informatii despre proiect si in randul agentilor economici, deoarece si acestia sunt un factor important in cadrul proiectului nostru.

Incepand cu luna mai aceasta a devenit activa, toti elevii, agentii economici si factorii interesati pot accesa platforma www.galljs.ro.

Platforma informatica dezvoltata in cadrul proiectului POCU 711/6/14/134786 “Practica in teritoriul ITI Delta Dunarii” permite factorilor interesati (elevi, agenti economici, cadre didactice) sa comunice in mod eficient, sa poata publica lucrari stiintifice sau sa coordoneze stagiile de practica intr-un mod cat mai eficient.

Astfel, cei 24 de agenti economici care au semnat Protocol de colaborare cu Asociatia Grup de Actiune Locala Lunca Joasa a Siretului, vor putea sa se inregistreze pe platforma informatica, pentru a primi noutatile in timp real.

De asemenea, toate materialele de tip informativ au fost afisate la fiecare unitate scolara, pentru o vizibilitate cat mai buna a proiectului.

Astfel, le dorim tuturor elevilor o vacantă minunată,

plină de momente de relaxare și îi așteptăm

cu forțe proaspete în noul an școlar!

Întocmit,

Munteanu Georgiana

”Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

”Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro