LICEUL DIMITRIE CANTEMIR BABADAG

SCURT ISTORIC

Până la terminarea celui de-al doilea război mondial, Babadag-ul era o comună, a cărei populaţie era formată din: agricultori, crescători de animale, pescari şi pietrari, unii dintre ei analfabeţi. Transformările survenite în dezvoltarea învăţământului, din acei ani, au devenit cu trecerea timpului, principalul factor de cultură şi educaţie din oraş şi din împrejurimi. În anul 1948 a avut loc unificarea şcolii de fete, din cartierul Bendea, cu şcoala de băieţi, prima rămânând cu 4 clase mixte, iar a doua devenind şcoală de 7 ani mixtă funcţionând cu internat, deoarece aici veneau şi copii din satele şi comunele din împrejurimi unde nu erau create şcoli de 7 ani. Cinci ani mai târziu, în anul 1953, şcoala de 7 ani mixtă s-a transformat în liceu, prin adăugarea primei clase a VIII-a, cu care ocazie au fost repartizate trei profesoare, un profesor cu institut de 3 ani şi 6 învăţători. Prin aceasta s-a efectuat un salt important în ridicarea nivelului cultural al locuitorilor oraşului şi satelor din împrejurimi. În anul 1960, la 15 septembrie a fost dat în folosinţă actualul local al liceului. În 1970 o parte din clase se mută pe strada Cabanei într-un local nou, formând Şcoala de 8 ani nr. 1. Între timp şi Şcolii de 8 ani nr. 2 din cartierul Veterani i s-au mărit numărul de clase. În anul 1976 liceul real-uman din oraş este transformat în liceu industrial, ca multe alte licee din ţară, cu specific mecanic, trecând sub patronajul Întreprinderii de Construcţii Navale Utilaj Tehnologic din Tulcea. În anul 1979 se dă în folosinţă internatul liceului cu 216 paturi şi cantină. Începând din toamna anului şcolar 1990-1991, învăţământul a devenit obligatoriu de 8 clase. Liceul din Babadag a redevenit teoretic până în toamna anului 2000, când se transformă în Grupul Şcolar „Dimitrie Cantemir”, aici funcţionând atât clase cu profil real-uman cât şi clase cu profil de arte şi meserii. Din 2014 redevine liceu cu profil teoretic şi tehnic Ca urmare a reformei în învăţământul tehnic preuniversitar de stat, începând cu anul şcolar 2009-2010, se face trecerea de la ruta progresivă de calificare (RPC), la forma de  şcolarizare  pe rută directă.

Distanta din Branistea ( Galati) pana la Babadag (Tulcea) este de 105 km, fiind pana la o ora jumate masurata ca si timp.

Oferta de pregătire:

DOTARI MATERIALE

  1. 1 cabinet modern de informatica
  2. 3 laboratoare de: fizica, chimie si bilogie
  3. 3 cabinete: geografie, psihologie, logopedie
  4. 2 Sali de sport
  5. 5 ateliere: 2 mecanic electromecanic, comert, constructii
  6. 1 laborator tehnologic
  7. Centru de documentare si informare/biblioteca
  8. 1 cabinet scolar medical

”Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

”Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro